Door op ‘accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Roel

SEO-specialist

Leestijd:

5 min

Delen:

27-11-2023

Hey daar! Ik ben Roel, de SEO-specialist hier bij emarkable. Vandaag wil ik het met je hebben over een van de belangrijke onderwerpen rondom organische groei: linkbuilding. Misschien heb je de term al eens voorbij horen komen, maar weet je ook echt wat het inhoudt en waarom het zo cruciaal is, vooral voor webshops? Ik ga je in ieder geval uitleg geven over linkbuilding, waarom het nu zo belangrijk is en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

De basis van Linkbuilding

Laten we beginnen bij het begin. Linkbuilding, in eenvoudige termen, is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen site. Deze links, die we backlinks noemen, zijn als digitale stemmen van vertrouwen. Hoe meer kwalitatieve links naar jouw site verwijzen, hoe hoger zoekmachines zoals Google jouw site waarderen. Maar let op, het is niet alleen een kwestie van hoeveel links je hebt. De kwaliteit en relevantie van die links zijn wat echt telt. Denk eraan: één link van een gerenommeerde, relevante site is veel waardevoller dan tien links van minder betrouwbare bronnen.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor webshops?

Nu denk je misschien: "Roel, waarom zou ik me druk maken om linkbuilding voor mijn webshop?" Nou, ik zal je vertellen waarom. Ten eerste, zoekmachineoptimalisatie (SEO). In de wereld van SEO zijn backlinks een van de top factoren die Google gebruikt om te bepalen waar jouw site in de zoekresultaten verschijnt. Met andere woorden, goede backlinks kunnen je helpen om hoger in de zoekresultaten te komen, wat leidt tot meer zichtbaarheid en verkeer naar je webshop.

Ten tweede, linkbuilding draait niet alleen om SEO. Het gaat ook om het bouwen van je merk en autoriteit in jouw industrie. Wanneer topwebsites in jouw niche naar jou linken, zien klanten en concurrenten dat als een teken van vertrouwen en expertise. Dat kan een enorme impact hebben op hoe mensen jouw merk zien en hoe waarschijnlijk ze zijn om bij jou te kopen.

Aan de slag met linkbuilding

Laten we het hebben over hoe je daadwerkelijk aan de slag gaat met linkbuilding. Allereerst, vergeet de ‘snel, maar niet goed’ methoden. Het gaat hier om het opbouwen van echte relaties en het creëren van waardevolle content die anderen natuurlijk willen delen. Begin met het identificeren van relevante sites in jouw niche. Stel jezelf de vraag: "Waar zou mijn ideale klant rondhangen online?" Vervolgens, bereik je deze sites met iets waardevols - een goed geschreven gastblog, bijvoorbeeld, of een stuk onderzoek dat ze niet kunnen negeren. Verder een tip voor jou: vergeet niet je eigen content te optimaliseren, zodat mensen die willen linken naar jou een reden hebben om dat te doen.

Veelvoorkomende valkuilen bij linkbuilding

Nu een waarschuwing: er zijn valkuilen in linkbuilding. De grootste? Kwaliteit boven kwantiteit. Google is slim en kan zien wanneer je probeert het systeem te manipuleren met onnatuurlijke, irrelevante links. Dat kan leiden tot straffen, en dat wil je echt niet. Nog een tip: Creëer een plan voor linkbuilding. Op welke zoektermen wil je autoriteit opbouwen en naar welke URL’s moeten de links geplaatst worden?

Linkbuilding strategieën

Laten we het nu hebben over effectieve strategieën. Gastbloggen is een geweldige manier om waardevolle backlinks te krijgen. Zoek naar websites binnen jouw industrie die gastposts accepteren en bied hen interessante, unieke content aan. Een andere strategie is het creëren van 'linkwaardige' content op je eigen site. Denk aan diepgaande gidsen, infographics of onderzoeksrapporten. En vergeet niet de kracht van relaties. Netwerk in jouw industrie, neem deel aan discussies, en bouw natuurlijke, organische relaties op.

Hoe emarkable kan helpen

Bij emarkable begrijpen we dat linkbuilding tijdrovend en soms lastig kan zijn. Daarom bieden we onze expertise aan om jouw webshop te helpen groeien. Wij kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte linkbuilding strategie die past bij jouw unieke doelen en doelgroep. Van het vinden van de juiste partners tot het creëren van content die linkwaardig is, ons team staat voor je klaar. Zo kan jij jouw expertise toepassen en op jouw webshop focussen. Wij zullen zorgen dat jouw webshop autoriteit opbouwt en ook nog betere rankings krijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Lees meer blogs

Onze diensten.

$("#whatsapp").on("click", function(e) { $("#toggle-iframe").contents().find("button").click(); });