Door op ‘accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Brian

Lead designer

Leestijd:

7 minuten

Delen:

19-07-2023

Hey! Ik ben Brian van emarkable, en vandaag wil ik het met je hebben over Lightspeed, een platform dat een grote impact heeft op de wereld van e-commerce. In deze blogpost gaan we dieper in op wat Lightspeed precies is, waarom het zo populair is, en hoe het zich verhoudt tot andere e-commerce platforms. Dus of je nu een ervaren online ondernemer bent of net begint, blijf lezen, want ik heb een aantal waardevolle inzichten voor je!

Wat is Lightspeed?

Lightspeed is een toonaangevend e-commerce platform dat wereldwijd wordt gebruikt door zowel kleine bedrijven als grotere ondernemingen. Maar waarom is het zo geliefd? Het heeft alles te maken met de gebruiksvriendelijkheid, de flexibiliteit en het vermogen om te schalen naarmate je bedrijf groeit.

De voordelen van Lightspeed

Het kiezen van Lightspeed als je e-commerce platform brengt talloze voordelen met zich mee. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Snel en eenvoudig op te zetten: Je kunt je webshop in no time inrichten en dezelfde dag nog starten.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk, met een drag-and-drop interface waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor beginners.
 • Schaalbaarheid: Lightspeed kan gemakkelijk meer dan 10.000 producten aan, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote webshops.
 • Aanpasbaarheid: Door te kiezen voor een maatwerk webshop in Lightspeed, geniet je van ongekende vrijheid en flexibiliteit om al jouw wensen en ideeën te verwezenlijken. Met jouw unieke branding als uitgangspunt, kun je de shop volledig naar eigen wens aanpassen. Teksten, afbeeldingen en meer kunnen moeiteloos worden aangepast, en jij hebt de volledige controle over het beheer van je online winkel. Met een op maat gemaakte Lightspeed webshop optimaliseer je jouw online aanwezigheid en onderscheid je jezelf op een unieke manier van de concurrentie.
 • Geoptimaliseerd voor conversies: Het platform is ontworpen om je conversieratio's te verhogen.
 • Lokale ondersteuning: Met Nederlandse ondersteuning en een persoonlijk contactpersoon is het eenvoudig om eventuele problemen op te lossen.
 • Omnichannel Marketing: Lightspeed is geschikt voor zowel online als offline verkopen.
 • Snelheid: Dankzij de eigen hosting van Lightspeed zijn je webshop en de laadtijden ervan supersnel.
 • Integraties: Als ervaren partner van Lightspeed staan we klaar om je te ondersteunen bij het integreren van diverse marktplaatsen, leveranciers en betaalproviders. Dankzij deze naadloze verbindingen kunnen we het handmatige werk tot een minimum beperken en processen automatiseren. Het resultaat is een uiterst efficiënt proces en een webshop die vlekkeloos functioneert.
 • Talen: Lightspeed is in 14 talen beschikbaar, waardoor je de taalbarrière doorbreekt als je internationaal wilt ondernemen.

De nadelen van Lightspeed

Hoewel er talloze voordelen zijn, zijn er ook enkele nadelen die je in overweging moet nemen:

 • Prijs: Lightspeed kan vrij prijzig zijn, met prijzen variërend van €0 tot €189 per maand. Dit zijn de kale maandelijkse kosten.
 • Beperkte testperiode: De gratis proefperiode duurt slechts 14 dagen, wat voor sommige drukbezette ondernemers net te kort kan zijn.
 • Beperkte templates: Hoewel er veel voorgeprogrammeerde thema's beschikbaar zijn, kunnen deze beperkend zijn als je een zeer specifieke stijl of look voor je webshop voor ogen hebt.
 • Extra kosten voor extra functies: Hoewel de basisversie van €19 per maand betaalbaar kan zijn voor kleine webshops, kunnen de kosten snel oplopen als je extra functies of uitbreidingen wilt toevoegen.

Lightspeed vergeleken met andere e-commerce platforms

Laten we nu eens kijken hoe Lightspeed zich verhoudt tot andere populaire e-commerce platforms zoals Shopify, Woocommerce en Magento.

Het is altijd handig om een beeld te hebben van hoe een platform zich verhoudt tot zijn concurrenten voordat je een definitieve keuze maakt. Laten we eens kijken hoe Lightspeed zich verhoudt tot andere populaire e-commerce platforms.

 • Lightspeed vs. Shopify: Shopify staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Maar Lightspeed heeft een voorsprong als het gaat om omnichannel-verkoopmogelijkheden en lokale ondersteuning, waardoor het een goede keuze is voor winkels die zowel online als offline willen verkopen en lokale ondersteuning waarderen.
 • Lightspeed vs. WooCommerce: WooCommerce is een gratis, open-source e-commerce plugin voor WordPress. Het biedt veel flexibiliteit, maar deze flexibiliteit kan overweldigend zijn voor beginners. Bovendien is WooCommerce niet geoptimaliseerd voor grote webshops met meer dan 10.000 producten, iets waar Lightspeed wel goed in is.
 • Lightspeed vs. Magento: Magento is krachtig en uiterst flexibel, maar het vereist meer technische kennis dan Lightspeed. Bovendien heeft Magento geen Nederlandse ondersteuning, iets dat Lightspeed wel biedt.

Let bij het kiezen van een e-commerce platform niet alleen op de prijs, maar ook op de functionaliteiten, gebruiksgemak, klantenservice en de mogelijkheid om te schalen naarmate je bedrijf groeit. En dat is precies waar Lightspeed uitblinkt!

Voor wie is Lightspeed geschikt?

Lightspeed is geschikt voor een breed scala aan bedrijven, van eenmanszaken tot MKB's en grotere ondernemingen. Dankzij zijn schaalbaarheid en eenvoudige gebruikersinterface is het ideaal voor bedrijven die snel willen opstarten en de mogelijkheid willen hebben om uit te breiden wanneer dat nodig is.

Wat kost Lightspeed?

De kosten van Lightspeed variëren van €0 tot €189 en meer per maand, afhankelijk van de functies en mogelijkheden die je nodig hebt. Met de gratis versie kan je niet erg veel, deze kan je meer zien als een uitprobeer shop. De kosten kunnen snel oplopen, wanneer je veel extra functionaliteiten wilt toevoegen. Hoewel dit voor sommige kleinere bedrijven misschien prijzig lijkt, biedt Lightspeed waarde voor zijn prijs gezien de vele functies en voordelen die het biedt.

Een Lightspeed webshop laten maken door emarkable

Bij emarkable kunnen we je helpen bij het opzetten van je Lightspeed webshop. Of je nu een standaardwebshop wilt of een op maat gemaakte webshop, we hebben de expertise en ervaring om je visie te realiseren met een goed werkende (en lopende) webshop. Wij kunnen de gehele webshop bouwen in jouw stijl en naar jouw wensen. Het maatwerk wordt gedaan voor jou, zodat jij je bezig kan houden met jouw bedrijf. Verder kunnen we ook functionaliteiten bouwen die specifiek zijn voor jouw bedrijf om je webshop echt uniek te maken.

Hoe kan emarkable helpen bij het optimaliseren van Lightspeed webshops?

Bij emarkable bieden we een groot aantal diensten en oplossingen om je Lightspeed webshop te optimaliseren. Of het nu gaat om het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, het integreren van nieuwe functies, SEA, e-mail marketing of het optimaliseren van de site voor SEO, we hebben de tools en expertise om van jouw webshop een online succes te maken. Ons online marketing team staat voor jou klaar!

In het kort

Kiezen voor Lightspeed als je e-commerce platform betekent kiezen voor snelheid, gebruiksgemak, schaalbaarheid, en lokale ondersteuning. Hoewel het enkele nadelen heeft, zijn de voordelen talrijk en maken ze Lightspeed tot een uitstekende keuze voor veel bedrijven. Het heeft een hogere instapprijs, dan andere e-commerce platforms, maar je krijgt er veel voor terug. Daarnaast kan het gemakkelijk mee groeien met jou online succes.

Neem contact op met emarkable!

Heb je nog vragen over Lightspeed of wil je met ons samenwerken om je Lightspeed webshop op te zetten of te verbeteren? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen. Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en tips op het gebied van e-commerce.

Lees meer blogs

Onze diensten.

$("#whatsapp").on("click", function(e) { $("#toggle-iframe").contents().find("button").click(); });