Door op ‘accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Roel

SEO specialist

Leestijd:

5 min

Delen:

10-05-2023

De SEO trends van 2023

Als online ondernemer wil je natuurlijk dat jouw webshopgoed vindbaar is voor potentiële klanten. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO-trends en hoe je hierop kunt inspelen. Bij emarkable weten we hoe belangrijk dit is, en daarom willen we jou graag informeren over de SEO-trends voor 2023.

Trend 1: Voice Search

Een belangrijke trend is de opkomst van Voice Search. Steeds meer mensen gebruiken slimme speakers en spreken hun zoekopdrachten in, in plaats van ze te typen. Dit betekent dat je content moet creëren die geoptimaliseerd is voor Voice Search en long-tail keywords. Dit zal ervoorzorgen dat jouw webshop beter gevonden wordt en meer potentiële klanten bereikt.

Hoe kun je hierop inspelen?

Allereerst is het belangrijk om te onderzoeken welke long-tail keywords relevant zijn voor jouw webshop. Dit zijn zoekopdrachten die uit meerdere woorden bestaan en vaak meer specifiek zijn. Wanneer je deze keywords opneemt in jouw content, vergroot je de kans dat jouw webshop wordt gevonden door gebruikers die gebruikmaken van Voice Search.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een duidelijke structuur en goede inhoud van jouw website. Gebruikers die gebruikmaken van Voice Search, verwachten namelijk snel een antwoord op hun vraag. Doorduidelijke en informatieve content te bieden, vergroot je de kans dat jouwwebshop als relevant wordt gezien en beter wordt gevonden.

Trend 2: Mobile-first indexering

Een andere belangrijke trend is de groeiende voorkeur van Google voor mobile-first indexering. Dit betekent dat jouw webshop ook op mobiele apparaten goed moet werken en gebruiksvriendelijk moet zijn. Zorg dus voor een snelle laadtijd en een duidelijke navigatie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw webshop goed gevonden wordt door mobiele gebruikers.

 

Hoe kun je hierop inspelen?

Om te zorgen dat jouw webshop goed presteert op mobiele apparaten, is het belangrijk om te zorgen voor een responsive design. Dit betekent dat de lay-out van jouw webshop zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. Hierdoor blijft de webshop goed leesbaar en navigeerbaar op zowel desktops als mobiele apparaten.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een snelle laadtijd van jouw webshop. Mobiele gebruikers hebben vaak minder geduld en verwachten dat jouw webshop snel laadt. Door te zorgen voor een snelle laadtijd, verhoog je niet alleen de gebruikerservaring, maar ook jouw positie in de zoekresultaten.

 

Trend 3: Lokale SEO

Een andere belangrijke trend is de groeiende vraag naar lokale SEO. Mensen zoeken steeds vaker naar lokale bedrijven en producten, dus het is belangrijk om jouw bedrijfsgegevens op alle relevante online platforms te vermelden en reviews te verzamelen. Op deze manier vergroot je de kans datpotentiële klanten jouw webshop vinden wanneer ze lokaal zoeken.

 

Hoe kun je hierop inspelen?

Om ervoor te zorgen dat jouw webshop goed gevonden wordt door potentiële klanten in jouw regio, is het belangrijk om te zorgen voor een goede lokale SEO-strategie. Dit betekent dat je jouw bedrijfsgegevensconsistent vermeldt op alle relevante online platforms, zoals Google MyBusiness, Yelp en Facebook. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw webshop goed zichtbaar is voor lokale zoekopdrachten en dat gebruikers direct contact kunnen opnemen met jouw bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk om reviews te verzamelen en te reageren op alle feedback die je ontvangt. Dit zal niet alleen zorgen voor een betere zichtbaarheid in de zoekresultaten, maar ook voor een betere reputatie van jouw webshop. Hierdoor vergroot je de kans dat potentiële klanten jouwwebshop verkiezen boven die van jouw concurrenten.

 

Trend 4: Focus op gebruikersbehoeften

Een belangrijke SEO-trend voor 2023 is de focus op gebruikers behoeften. Google wil namelijk steeds meer de beste zoekervaring bieden aan de gebruiker. Dit betekent dat het belangrijk is om niet alleen te focussen op het optimaliseren van jouw webshop voor zoekmachines, maar ook voorgebruikers. Dit betekent dat je niet alleen moet zorgen voor relevante zoekwoorden, maar ook moet inspelen op de intentie van de zoekopdracht en de behoeften van de gebruiker. Dit zal ervoor zorgen dat jouw webshop relevant en waardevol is voor jouw doelgroep.

 

Hoe kun je hierop inspelen?

Om te zorgen dat jouw webshop relevant en waardevol is voorjouw doelgroep, is het belangrijk om te beginnen met het begrijpen van jouw doelgroep. Dit kan door middel van klantonderzoek, het analyseren van gebruikersdata en het monitoren van social media. Op basis van deze inzichten kun je vervolgens de content van jouw webshop optimaliseren voor de gebruikersbehoeften.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor een duidelijke navigatie en structuur van jouw webshop. Hierdoor kunnen gebruikers snel en gemakkelijk vinden waar ze naar op zoek zijn. Zorg daarnaast voor een aantrekkelijk en overtuigend aanbod dat past bij de behoeften van jouwdoelgroep.

 

Trend 5: Multimedia content

Tot slot wordt het steeds belangrijker om gevarieerde en aantrekkelijke content te creëren, zoals video's en afbeeldingen. Dit zal ervoor zorgen dat jouw webshop aantrekkelijk is voor gebruikers en beter presteert op het gebied van SEO.

 

Hoe kun je hierop inspelen?

Het is belangrijk om gevarieerde en aantrekkelijke content te creëren die past bij jouw doelgroep en jouw producten of diensten. Denk hierbij aan video's, afbeeldingen en infographics. Dit zal ervoor zorgen dat jouw webshop aantrekkelijk is voor gebruikers en beter presteert op het gebied van SEO.

 

SEO door emarkable

Als online ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO-trends en hierop in te spelen. De opkomst van VoiceSearch, mobile-first indexering, lokale SEO, focus op gebruikersbehoeften en multimedia content zijn belangrijke trends waar je op kunt inspelen om jouwwebshop beter vindbaar te maken en meer potentiële klanten te bereiken. Door te zorgen voor een goede SEO-strategie en het bieden van relevante en waardevolle content, kun je ervoor zorgen dat jouw webshop beter presteert en meer succes behaalt.

Bij emarkable weten we hoe belangrijk SEO is voor het succes van jouw webshop en daarom helpen we je graag bij het implementeren van de nieuwste SEO-trends. Met onze ervaring en expertisekunnen we jouw webshop optimaal vindbaar maken voor jouw doelgroep. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we jou kunnen helpen bij het behalen van jouw online doelen.

Lees meer blogs

Onze diensten.

$("#whatsapp").on("click", function(e) { $("#toggle-iframe").contents().find("button").click(); });