Door op ‘accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.

Bart

SEA specialist

Leestijd:

5 min

Delen:

17-05-2023

7 tips voor een sterke marktplaatsstrategie – Boost je webshop!

 

Als online ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je webshop te laten groeien en je klantenbestand uit te breiden. Marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon zijn een uitstekend platform om je producten onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. In dit artikel delen we 7diepgaande tips om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen.

 

Als online ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwekansen en manieren om je webshop te laten groeien en je klantenbestand uit te breiden. Een manier hiervoor is het hebben en uitvoeren van een sterke marktplaatsstrategie. Online marktplaatsen zoals Bol.com, Amazon en Marktplaatszijn voorbeelden van uitstekende platformen om je producten onder de aandacht te brengen bij een (internationaal) groot publiek. Wij vertellen jou graag 7 diepgaande tips om jouw webshop online te laten groeien met de hulp van een sterke marktplaatsstrategie en online marktplaatsen.

1. Kies de juiste marktplaats

Elke marktplaats heeft zijn eigen unieke kenmerken en doelgroepen. Als jij deze online marktplaatsen optimaal wilt benutten, dan zal je onderzoek moeten doen naar deze marktplaatsen, hun klantenbestand, verkoopstrategie en commissiestructuur. Wanneer je dit gedaan hebt, dan kan jede marktplaats kiezen die het beste aansluit op jouw productaanbod, doelgroepen bedrijfsdoelen. Natuurlijk kan je ook op meerdere marktplaatsen jouwproducten gaan aanbieden.

2. Optimaliseer je productpagina's

Een aantrekkelijke en informatieve productpagina is cruciaal voor het converteren van bezoekers naar kopers. Een aantal zaken zijn belangrijk om op te letten, zodat jouw pagina zo goed mogelijk zijn werk doet:

- Gebruik kwalitatieve foto's die je producten vanuit verschillende invalshoeken latenzien.

- Schrijfheldere en beknopte product beschrijvingen die de belangrijkste kenmerken en voordelen van je producten benadrukken.

- Vermeld belangrijke productdetails, zoals afmetingen, materialen, gewicht en beschikbare kleuren.

- Voeg, indien van toepassing, video's toe die je producten in actie tonen.

3. Maak gebruik van slimme prijsstrategieën

Het is (vaak) onvermijdelijk om op prijs te concurreren. Naast het grote publiekzijn er natuurlijk ook een tal van aanbieders actief. Om dit goed aan te vliegen is het ontwikkelen van een effectieve prijsstrategie van belang. Factoren zoals concurrentie, kosten en winstmarges moeten hierin meegenomen worden. Je kan het volgende overwegen om ook te doen:

- Bepaalde laagste prijs waarvoor je een product kunt verkopen zonder verlies te lijden.

- Monitorde prijzen van je concurrenten en pas je prijzen indien nodig aan om concurrerend te blijven.

- Overweegkortingsacties of bundelaanbiedingen om de verkoop te stimuleren.

 

4. Bied uitstekende klantenservice

Klantenservice is een belangrijke factor bij het opbouwen van een goede reputatie op de online marktplaatsen. Potentiële klanten lezen reviews en bestaande klanten kunnen loyale klanten worden. Je zal ervoor moeten zorgen dat de klantenservice de volgende taken goed en efficiënt uitvoeren:

- Beantwoordvragen van klanten op een snelle en behulpzame manier.

- Losproblemen en klachten op een professionele en empathische manier op.

- Verzamelpositieve reviews door klanten actief om feedback te vragen en hen te bedanken voor hun aankoop.

- Monitor je prestatie-indicatoren, zoals klanttevredenheid en responstijden, om voortdurend te verbeteren.

 

5. Optimaliseer je logistiek

Snelle en betrouwbare levering is cruciaal voor succes op marktplaatsen. Om je logistiek te optimaliseren, overweeg het volgende:

- Werk samen met betrouwbare logistieke partners die een goede reputatie hebben op het gebied van snelle en efficiënte levering.

- Zorg voor een efficiënt voorraadbeheer door middel van nauwkeurige administratie en regelmatige voorraadcontroles.

- Communiceerduidelijk over levertijden en houd je klanten op de hoogte van de voortgang van hun bestelling.

- Overweeggebruik te maken van de logistieke diensten die door sommige marktplaatsen worden aangeboden, zoals Fulfilment by Amazon (FBA).

 

6. Adverteer slim

Effectief adverteren op marktplaatsen vergroot je zichtbaarheid en kan je verkoop een boost geven. Houd bij het opzetten en optimaliseren van advertentiecampagnes rekening met het volgende:

- Bepaalde juiste doelgroep voor je advertenties op basis van demografische gegevens, interesses en koopgedrag.

- Gebruik relevante zoekwoorden en duidelijke call-to-actions in je advertentieteksten.

- Experimenteer met verschillende advertentie-indelingen en biedstrategieën om het maximale uitje advertentiebudget te halen.

- Monitoren analyseer de prestaties van je advertenties om inzicht te krijgen in wat werkt en wat niet, en pas je campagnes dienovereenkomstig aan.

 

7. Monitoren analyseer je resultaten

Het meten en analyseren van je resultaten is essentieel om je marktplaatsstrategie bij te sturen en te optimaliseren. Maak gebruik van de volgende aanpak:

- Stel duidelijke doelen en prestatie-indicatoren op die je wilt bereiken met je marktplaatsstrategie.

- Gebruik de analysetools die door de marktplaats worden aangeboden om inzicht te krijgen in je verkoopprestaties, klantgedrag en advertentie-effectiviteit.

- Identificeerknelpunten en kansen voor verbetering op basis van je analyse en pas je strategie aan op basis van de conclusies.

 

Jouw webshop online laten groeien!

Het succesvol inzetten van marktplaatsen voor je webshop vergt een doordachte strategie en continue optimalisatie. Door deze 7 tips te volgen, ben je goed op weg om je webshop online te laten groeien!

 

Samen online succes behalen

Als je hulp nodig hebt bij het implementeren van deze tips en het verder ontwikkelen van je marktplaatsstrategie, kan emarkable je ondersteunen. Ons team van experts kan je begeleiden bij het kiezen van de juiste marktplaats, het opzetten van advertentiecampagnes, het optimaliseren van je productpagina's en nog veel meer. Neem contact op met emarkable en ontdek wat onze digitale aanpak voor jouw webshop kan betekenen. Samen met jou bouwen we aan een succesvolle toekomst voor je onderneming.

 

Lees meer blogs

Onze diensten.

$("#whatsapp").on("click", function(e) { $("#toggle-iframe").contents().find("button").click(); });